Atatürk Ortaokulu

Belgegeçer : 0 224 223 57 54
WEB https://osmangaziataturkortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Selçukhatun Mah. Hocaalizade Cad. No29 Heykel Osmangazi/BURSA
VİZYON : Okulumuzda verilen eğitimin, toplumun ve bireylerin ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak nitelik ve niceliğe ulaşmasını sağlamaktır.
MİSYON :  Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olan,  Gelişime ve değişime açık, yenilikçi, artı değer yaratma yetisi açılmış,  Kendine güveni olan, kendisi ve karşısındakine, yaşadığı topluma saygılı,  Yaratıcı, farklılığını bilgisinden, görgüsünden, milli ve manevi değerlerinden alan,  Hoşgörülü, katılımcı, uzlaşmacı, barış içinde birlikte yaşama ve anlaşma kavramlarını benimsemiş, sorumluluk sahibi,  Çalışkan, onurlu, mutlu, kaynakları tasarruflu kullanan,  Ailesine, Devleti ve Milletine saygılı,  Varoluşunu Dünya’ya en fazla olumlu katkı sağlayacak şekilde özümseyen, yenilikçi, BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR.
BAŞARILAR : İLKELERİMİZ İnanıyouz ki; biz, birbirimize ve kendimize güveniriz. Öğrencilerimize birey olarak saygı duyar, onları koruyup gözetiriz. İnanıyoruz ki; öğrenci merkezli eğitim izdir.temel ilkemizdir, çalışmalarımızın hareket noktası öğrencilerimizdir. İnanıyoruz ki; görevlerimizi titizlikle yerine getirir, kendimizi sürekli yeniler, velilerle işbirliğine gidersekbaşarıya ulaşırız. İnanıyoruz ki; biz duygusunu geliştirmek, birlikte ve verimli çalışmak, demokratik ve katılımcı olmak, lider olmak, tüm çalışmalarımızı TKY felsefesi ile yürütmektir. Farkındayız ki; biz farklıyız, yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkeniz.

Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
Saatler : Başlama Saati: 09:00 Bitiş Saati: 15:20
Servis : BELİRLİ BÖLGELERE SERVİS GİTMEKTEDİR.
Ulaşım : Heykel ve Setbaşı bölgesine gelen bütün toplu ulaşım araçlarıyla okulumuza ulaşım mümkündür.
Yerleşim Yeri : Okulumuz, Heykelden ilerlerken Setbaşı Köprüsüne varmadan Hocaalizade caddesine girdikten sonra 100 mt. ileride DSİ Setbaşı Sosyal Tesislerinin yanındadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Osmangazi ilçe merkezi Heykel bölgesindedir. Şehir merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : okulumuz LGS sınavlarında her yıl yüzde 35 (%35) civarlarında niteliki okul kazandırma başarısı göstermektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 35
Sportif Etkinlikler : Okulumuz her yıl futbol, basketbol, voleybol, yüzme, oryantiring, bilek güreşi gibi branşlarda takım çıkartmakta ve müsabakalara katılarak dereceler elde etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzda 2016-2017 2017-2018 2019-2020 2021-2022 eğitim öğretim yıllarında Tübitak-4006 Bilim Fuarı düzenlenmiştir.
Proje Çalışmaları : 2016-2017 eğitim öğretim yılında Beslenme Dostu Okul Projesine katılım sağlanmıştır. Beslenme Dostu prjesi hala yürütülmektedir. Okulumuz, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" Projesi kapsamında "Beyaz Bayrak" ile ödüllendirilmiştir. Okulumuzda görev yapan öğretmenlerimiz Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çeşitli projelerinde görev alarak Okulumuzu temsil etmektedirler.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılında "Özel Yeteneklerimin Farkında Mısınız?" adlı AB Projesine dahil olmuştur ve çalışmalarını devam ettirmektedir.